Zapporo

Detta är min bästa häst och den mest fantastiska häst jag suttit på. Zune som han kallas är en valack e.Odermus ue.Coulmbus född 2004 importerad från Holland.
Vi köpte honom för en mindre summa pengar på en auktion i Båstad år 2010 när han var 6 år. Han var då precis inriden och anledningen till att vi köpte honom var att han löshoppade helt fantastiskt. 
 
Men det var inte lätt, i början bockade han av mig hela tiden så jag blev riktigt rädd för honom och trodde aldrig någonsin att det skulle gå. Ringde då min vän Jossan som erbjöd sig att rida honom ett tag och så fick det bli. Jossan hade honom ett halvår och gjorde dom första tävlingarna på honom upp tom 1m (om jag inte minns fel) våren 2011 fick jag hem en häst som var snäll i både ridning och hantering samt tävlad, vilket jag kommer att vara tacksam över för resten av mitt liv. Jag debuterade sen 120 på hösten 2011.
 
2012 gjorde vi ett par starter i 130 med ok resultat. Zune har alltid överhoppat sig och var fruktansvärt försiktig i början vilket var jobbigt. Jag hade lite svårt att tro att han skulle bli tillräckligt modig för större klasser förut men han har visat mig motsatsen. I år har vi massvis av placeringar i 130 och 140 och han har mognat på sig och överhoppat sig inte längre trots att han fortfarande är försiktig :-) Han har dessutom massor av kapacitet som han toppat med mod i år, fantastiska häst.
 
I övrigt är Zune en jättesnäll och social häst som älskar uteritter. Han är väädligt lat hemma men taggar upp på tävling. Han är fortfarande lite speciell och köper inte vem som helst på ryggen trots att han är snäll. 
 
Han är min favorithäst i alla kategorier! 
Prins zune :-)
 
Här kan ni se vår debut i 120 år 2011
http://youtu.be/EvtmZqBzCek
 
och debuten i 130 år 2012
http://youtu.be/NbHM5Q58o0s
 
och en 140 förra helgen
http://youtu.be/P_A1XKgNnj4
 
 
 
 
 
 
 
 
 
/Sandra

Sandras hästliv

En helt vanlig bondtjej som försöker kombinera ett heltidsjobb inom skolvärlden med hästverksamheten hemma. Har med min egenutbildade häst Zapporo vinster upp till och med 145 och nyligen debuterat 150. Följ mitt vardagliga slit med att få livet att gå ihop!

RSS 2.0